Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

“Ik vind de Jupiler League zwaarder dan de Eredivisie”

Door Amber
09-08-2016 om 14:12
Mailen

Donny van de Beek deed maandagavond mee in het Jupiler League-duel van Jong Ajax. De beloftenploeg van de Amsterdammers speelde met 1-1 gelijk tegen FC Emmen.

“Op papier moeten wij gewoon winnen. Dat hebben we niet gedaan en dat is teleurstellend”, aldus de middenvelder op de clubsite. “Ik vind de Jupiler League ook zwaarder dan de Eredivisie, omdat er andere dingen worden gevraagd.”

“Het gaat meer om fysiek en het winnen van de duels, wat dat betreft vind ik de Eredivisie makkelijker dan de Jupiler League”, vertelt Van de Beek, die nog niet weet hoe zijn rol eruit gaat zien.

“Ik moet me gewoon laten zien op de training en in de wedstrijden, de kansen pakken als die zich voordoen. Tegen PAOK stond ik in de basis, dan moet ik het laten zien.”

Van de Beek lijkt rekening te moeten houden met minuten in zowel de hoofdmacht als bij de beloften. Vrijdag speelt Jong Ajax tegen Almere City, terwijl Ajax het op zaterdag opneemt tegen Roda JC. “Het is natuurlijk aan de trainer, maar ik hoop op Roda. Ik ga altijd voor het eerste”, besluit de middenvelder.

Meer over: , , ,