Logo Voetbalblog
Samenvatting SC Cambuur – Ajax (2-1)
© Pro Shots

december 2016 • Samenvattingen

Na het verlies tegen FC Twente heeft Ajax ook niet weten te winnen van SC Cambuur. De Jupiler League-club won met 2-1 en gooide de Amsterdammers uit de KNVB Beker.

De B-keus van Ajax had het erg zwaar tegen Cambuur en de thuisploeg nam in de twintigste minuut de leiding. Jergé Hoefdraad bediende Martijn Barto en de spits bleef kalm oog in oog met doelman Diederik Boer.

Voor rust verdubbelde Barto de score. De verdediging van de Amsterdammers maakte het de aanvaller niet moeilijk, waarna hij de bal binnen schoof.

Het tempo bij Ajax lag veel te laag, terwijl Cambuur terugzakte en de ruimtes klein hield. Trainer Peter Bosz greep na een uur in: hij bracht Kasper Dolberg, Amin Younes en Lasse Schöne.

Die wissels betaalden zich al snel uit. Pelle Clement bracht met nog zo’n twintig minuten te gaan de spanning terug. Uit een hoekschop van Schöne kopte de aanvaller raak.

Cambuur zette nog eens aan en kreeg de kans op de 3-1, maar Barto schoot net naast. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker. Clement schoot op de lat en Nick Viergever stuitte op doelman Leonard Nienhuis. De Amsterdammers vonden het net niet meer, waardoor de thuisploeg door bekert.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl