Ajax overklast RB Leipzig

januari 2017 • Voetbalnieuws

Uitblinker aan de Ajax-kant was Amin Younes. De Duitser wist in de Eredivisie nog niet te scoren, maar was in het duel met Leipzig maar liefst drie keer trefzeker. Ook zorgde de vleugelspeler voor een assist.

Younes zette zijn ploeg na twintig minuten op voorsprong, na een fraaie bal van Davy Klaassen. Voor rust kwam Ajax op een 2-0 voorsprong, na een blunder van Leipzig-doelman Péter Gulácsi. De keeper schoof de bal in de voeten van Younes, die vervolgens aflegde op Kasper Dolberg en hij schoot raak.

Niet veel later waren de rollen omgedraaid: Dolberg gaf aan en Younes scoorde zijn tweede treffer. Na de thee kwam Ajax op 4-0 door opnieuw een doelpunt van Younes. De Duitser schoot van dichtbij raak.

Leipzig deed nog wat terug via Davie Selke, waarna Anwar El Ghazi de eindstand op 5-1 bepaalde. De aanvaller kopte binnen uit een vrije trap van Hakim Ziyech.