Samenvatting FC Volendam – Sparta Rotterdam

januari 2017 • Samenvattingen

De gasten domineerden de eerste minuten, maar Volendam beet van zich af. Het aluminium stond een doelpunt van Joey Veerman in de weg.

Na de onderbreking zorgde Volendam voor het meeste gevaar. Kees Kwakman raakte opnieuw de paal. Paco van Moorsel gaf namens Sparta een teken van leven. Hij zorgde vlak voor tijd bijna voor de winnende, maar schoot naast.

De verlenging moest uitkomst bieden. Thomas Verhaar opende in het tweede bedrijf de score. Hij trok van rechts naar binnen en schoot de 0-1 binnen.

Nog geen minuut later schoot Veerman de bal richting Bert Steltenpool, die van dichtbij de gelijkmaker maakte. In de daaropvolgende strafschoppenserie miste routinier Michel Breuer namens de Rotterdammers.

Steltenpool faalde ook en toen Kevin van Kippersluis namens Volendam miste, leek de wedstrijd gedaan. Mart Dijkstra schoot echter niet de winnende treffer binnen voor Sparta.

Rihairo Meulens miste zijn poging en Sherel Floranus sloeg namens Sparta toe, waardoor de gasten in de halve finale staan.