Logo Voetbalblog
Samenvatting FC Utrecht – SC Cambuur (2-2)
© Pro Shots

januari 2017 • Samenvattingen

SC Cambuur heeft de halve finale van de KNVB Beker bereikt. De Jupiler League-club wist FC Utrecht op penalty’s te verslaan.

Utrecht kwam na een halfuur spelen op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Ramon Leeuwin raak. Direct na de onderbreking veranderde echter alles.

Yassin Ayoub veroorzaakte een penalty. De strafschop werd benut door Erik Bakker. Twintig minuten later kwam Cambuur zelf op een 1-2 voorsprong. Martijn Barto tikte een rebound binnen.

Scheidsrechter Pol van Boekel zorgde voor een historisch moment, door een aan de thuisploeg toegekende penalty terug te draaien na een ‘on field review’. Twee minuten voor tijd trok Giovanni Troupée de stand weer gelijk.

In de verlenging werd niet gescoord, ondanks grote kansen voor Utrecht. Strafschoppen moesten uitkomst brengen. In de serie wist Cambuur het hoofd het meest koel te houden. Kristoffer Peterson miste, waarna Jamiro Monteiro de winnende penalty binnenschoot: 6-7.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl