Samenvatting Vitesse – Feyenoord (2-0)

januari 2017 • Samenvattingen

Beide ploegen waren erg slordig bij het opzetten van de aanval. Feyenoord werd als eerste gevaarlijk: Nicolai Jørgensen schoot uit een moeilijke hoek in het zijnet. Een paar minuten later stond doelman Brad Jones paraat bij een poging van Maikel van der Werff.

Tien minuten na de onderbreking kwam de thuisploeg op voorsprong. Jones verwerkte een vrije trap van Lewis Baker tot hoekschop, waarna diezelfde Baker de corner nam. Zijn bal kwam terecht op het hoofd van Guram Kashia, die volledig vrijstond en de bal snoeihard binnen kopte.

Na een uur spelen werd de schade voor de Rotterdammers nog groter. Ricky van Wolfswinkel knalde van dichtbij op Jones en in de rebound schoof Adnane Tighadouini de 2-0 binnen. Tighadouini werd twintig minuten voor tijd opnieuw gevaarlijk: hij leek een voorzet te willen geven, maar zijn poging zeilde over de doelman heen en spatte op de lat uiteen.

Om iets te forceren bracht Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst Dirk Kuyt en Bilal Basacikoglu in de ploeg. Een doelpunt werd er echter niet gescoord, waardoor de Rotterdammers zich nu kunnen focussen op de competitie.