Samenvatting Heracles Almelo – PSV (1-2)

januari 2017 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op Heracles Almelo. De Eindhovenaren wonnen met 1-2.

De gasten kregen in de eerste helft de meeste kansen, maar echt flitsend was het spel niet. In de tiende minuut werd Samuel Armenteros neergehaald door Daniel Schwaab, waarna de bal op de stip ging. De poging van Armenteros werd echter gered door doelman Jeroen Zoet.

Die gemiste kans kwam Heracles na de onderbreking duur te staan. Een voorzet van Jetro Willems belandde voor de voeten van Bart Ramselaar, die de 0-1 binnen schoot.

De doelpunten van Davy Pröpper en Luuk de Jong werden vervolgens afgekeurd wegens buitenspel en daarna sloeg Heracles toe. Het spel ging door terwijl Thomas Bruns geblesseerd op de grond lag.

Brandley Kuwas wist Armenteros te vinden met een voorzet en de Zweed zorgde met een fraaie volley voor de gelijkmaker.

In de slotfase stelde PSV toch nog de drie punten veilig. Een schot van Pröpper werd van richting veranderd door Justin Hoogma en was daarmee onhoudbaar voor keeper Bram Castro: 1-2.