Samenvatting FC Groningen – FC Utrecht (2-3)

februari 2017 • Samenvattingen

FC Utrecht heeft zaterdagavond gewonnen van FC Groningen. In de Euroborg werd het 2-3.

Groningen begon goed en kwam in de vierde minuut op voorsprong. Tom Hiariej gaf voor vanaf de achterlijn, waarna Mark van der Maarel zich in de lucht liet aftroeven door Bryan Linssen: 1-0.

Vervolgens verzuimden Oussama Idrissi, Mimoun Mahi en Linssen om de marge te verdubbelen. Utrecht werd maar een keer echt gevaarlijk: Gyrano Kerk kopte op de paal. Op slag van rust viel de 2-0 alsnog.

Jason Davidson gaf de lange bal en Willem Janssen ging in de fout. Linssen profiteerde van de misstap van de verdediger en verschalkte vervolgens doelman David Jenssen.

De thuisploeg werd na rust ook weer gevaarlijk, maar Utrecht kwam langzaam maar zeker terug. Sébastien Haller kopte tien minuten na rust raak. Een prachtige goal van Giovanni Troupée zorgde voor de 2-2.

Slechts drie minuten later schoot Ayoub op aangeven van Kerk de winnende binnen.