Samenvatting Ajax – Heracles Almelo (4-1)

februari 2017 • Samenvattingen

In de openingsfase kregen Kasper Dolberg en Bertrand Traoré kansen namens Ajax, maar Kristoffer Peterson kreeg de grootste kans. De Zweed omspeelde doelman André Onana, maar hij wachtte te lang met schieten.

Even later werd een doelpunt van Samuel Armenteros afgekeurd wegens buitenspel. Ajax kwam na twintig minuten op voorsprong. Heracles-keeper Bram Castro hield de bal niet vast na een schot van Davy Klaassen, waarna Dolberg de 1-0 binnen tikte.

Niet veel later kopte Armenteros een voorzet van Wout Droste binnen. Na de thee kwam het echter alsnog goed voor de Amsterdammers.

Matthijs de Ligt, de vervanger van Nick Viergever, kopte uit een hoekschop van Hakim Ziyech raak. Het betekende de eerste Eredivisie-treffer voor de jonge verdediger. Zijn collega achterin, Davinson Sanchéz, schoot vier minuten later van afstand de bal in de hoek.

In de slotminuten bepaalde Traoré de eindstand op 4-1.