Samenvatting AZ Alkmaar – SC Cambuur

maart 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar kon doelman Leonard Nienhuis niet passeren. Met name Fred Friday kreeg grote kansen. De spits had het vizier echter niet op scherp staan.

Cambuur hield stand en kreeg ook wat kansjes. Na de thee nam AZ het initiatief in eigen hand, maar Nienhuis hield zijn doel schoon. Tot de 94ste minuut.

Stijn Wuytens kopte de 1-0 binnen, waarna er een groot feest werd gevierd door de Alkmaarders. Niet veel later werd de treffer echter afgekeurd na ingrijpen van de videoref. Levi García gaf Nienhuis een duw, waardoor de goal werd geannuleerd.

Een verlenging volgde en ook daarin was AZ de betere partij. Rens van Eijden kon diep in de verlenging gaan douchen: de verdediger kreeg rood.

Het duel werd beslist door penalty’s en in die reeks hadden de teams moeite met scoren. AZ miste twee keer (Alireza Jahanbakhsh en Mattias Johansson) terwijl Cambuur uiteindelijk ten onder ging met drie gemiste strafschoppen.

Een misser van Martijn Barto, gered door keeper Tim Krul, kostte de Friese ploeg de bekerfinale.