Samenvatting sc Heerenveen – Go Ahead Eagles (2-2)

maart 2017 • Samenvattingen

SC Heerenveen is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Go Ahead Eagles. In het Abe Lenstra Stadion werd het 2-2.

De thuisploeg had het niet makkelijk met Go Ahead. De ploeg uit Deventer stond goed en kwam na een half uur op voorsprong.

Sander Fischer stuurde Sam Hendriks diep. De spits schoot in eerste instantie op doelman Erwin Mulder, maar de rebound was wel raak. Na de rust wisselde Heerenveen-trainer in korte tijd drie keer.

Onder andere Henk Veerman werd gebracht en hij was na drie minuten trefzeker. De aanvaller zette een aantal verdedigers opzij en schoot vervolgens de bal achter keeper Theo Zwarthoed.

Niet veel later zette Luciano Slagveer de 2-1 op het scorebord. Een prachtige steekpass van Martin Ødegaard belandde voor de voeten van Slagveer, die simpel binnen tikte.

Vlak voor tijd kwam Go Ahead alsnog op gelijke hoogte. Mulder ging de fout in bij een voorzet vanaf rechts, waarna Leon de Kogel de bal in een leeg doel schoot.