Logo Voetbalblog
Samenvatting FC Kopenhagen – Ajax (2-1)
© Pro Shots

Ajax heeft donderdagavond het heenduel met FC Kopenhagen in de Europa League verloren. Het duel in de achtste finale werd met 2-1 gewonnen door de Deense thuisploeg.

Al na 27 seconden opende Kopenhagen de score. Rasmus Falk ontsnapte aan Donny van de Beek en Daley Sinkgraven en werd vervolgend op maat bediend door William Kvist. Volledig vrijstaand schoot Falk de bal vanuit een lastig hoek binnen.

De Amsterdammers hadden de tijd nodig om de tegentreffer te verwerken, terwijl onder anderen Youssef Toutouh en Federico Santander nalieten de marge te verdubbelen. Namens Ajax werd alleen Nick Viergever gevaarlijk.

Na een half uur spelen liep het wel bij de ploeg van trainer Peter Bosz. Bertrand Traoré vond Davy Klaassen, die met een boogballetje Kasper Dolberg bereikte. De spits volleerde van dichtbij binnen.

Vlak voor de rust leek de thuisploeg weer op voorsprong te komen, maar een treffer van Falk werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de thee werd Ajax dreigend via Traoré en Amin Younes. Dat leidde echter niet tot een treffer.

Aan de andere kant viel dat doelpunt wel. Rechtsback Peter Ankersen passeerde Sinkgraven en gaf de bal voor, waarna Andreas Cornelius in de lucht te sterk was voor Matthijs de Ligt: 2-1.

Bosz bracht vervolgens Hakim Ziyech, die werd gepasseerd, en David Neres. Het slotoffensief van Ajax leidde tot een goede kans voor Klaassen, zijn schot miste echter kracht. Vlak voor tijd leken de Amsterdammers op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Dolberg werd afgekeurd.

Klaassen protesteerde en kreeg daarvoor een gele kaart, waardoor hij de return in Amsterdam mist. Tot een treffer kwam Ajax niet meer.

Vers

Populair