Samenvatting Go Ahead Eagles – PSV (1-3)

maart 2017 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdagavond een simpele overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 1-3.

PSV begon goed en leek na tien minuten op voorsprong te komen via Gastón Pereiro. Het kopdoelpunt werd echter afgekeurd, omdat Héctor Moreno gedouwd zou hebben.

De gasten creëerde veel kansen. Luuk de Jong faalde tweemaal, maar broer Siem was vijf minuten voor rust trefzeker. Rochdi Achenteh hield Davy Pröpper vast in het zestienmetergebied, waarna de bal op de stip ging.

De huurling van Newcastle United schoot raak. Na rust kreeg Go Ahead via Elvis Manu een grote kans. De spits stuitte op doelman Jeroen Zoet, maar zette niet veel later de 1-1 op het scorebord. Daniel Crowley bediende Manu, die binnenschoot.

Siem de Jong en Pereiro stuitten beide op keeper Theo Zwarthoed. In de 61ste minuut was het wel raak. Santiago Arias zette voor en Luuk de Jong tikte binnen. Drie minuten later kreeg Pereiro een enorme kans, maar hij schoot, na het uitspelen van Zwarthoed, slap in.

Andrés Guardado besliste het duel. Invaller Steven Bergwijn bediende de middenvelder, die de eindstand op 1-3 bepaalde.