Samenvatting Excelsior – Ajax (1-1)

maart 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft zondag een dure nederlaag geleden in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Peter Bosz speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Excelsior.

De thuisploeg speelde goed en maakte het Ajax behoorlijk lastig. Matthijs de Ligt had een fraaie tackle in huis, waarmee hij zorgde dat Mike van Duinen niet tot scoren kwam.

Diezelfde verdediger ging na een klein half uur spelen gigantisch in de fout. Door een foute pass zette hij Van Duinen vrij voor doelman André Onana. De spits kapte de keeper uit en schoot de bal via Kenny Tete tegen de touwen.

Vijf minuten later zette Justin Kluivert de 1-1 op het scorebord. Op aangeven van Hakim Ziyech schoot de aanvaller zijn eerste in de hoofdmacht van Ajax binnen. De Ligt maakte vervolgens zijn fout bijna goed door raak te koppen, maar Excelsior-doelman Warner Hahn voorkwam nog een tegendoelpunt.

Na rust kwamen de Amsterdammers wat beter in het duel. Toch duurde het lang voordat de bezoekers tot een kans kwamen. Daley Sinkgraven kopte over na een vrije trap van Lasse Schöne. De verdediging van Excelsior stond goed en Ajax had moeite om de linie te doorbreken.

Namens de thuisploeg werd Hicham Faik nog gevaarlijk, maar zijn schot werd gered door Onana. Ajax bleef op zoek naar een treffer, maar die viel niet meer.