Samenvatting Ajax – Feyenoord (2-1)

april 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft zondag overtuigend gewonnen van Feyenoord. In de Amsterdam ArenA werd het 2-1.

Binnen een minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong. Lasse Schöne legde vanaf 30 meter aan voor een vrije trap en zijn bal vloog er via de lat in. Niet veel later kreeg Feyenoord opnieuw een domper te verwerken.

Nicolai Jørgensen moest geblesseerd het veld verlaten. Michiel Kramer verving hem. Ajax was veel scherper dan de Rotterdammers. Bertrand Traoreé kreeg een enorme kans op de 2-0, maar de aanvaller schoot wild over.

In de 36e minuut was het alsnog raak. Hakim Ziyech dribbelde in en legde de bal neer bij de tweede paal, waar David Neres binnen tikte. Het was de eerste Eredivisie-treffer voor de Braziliaan.

In de rust bleef Rick Karsdorp achter in de kleedkamer; Renato Tapia verving him. Ajax verlaagde het tempo, maar Feyenoord kreeg weinig grote kansen.

Via onder meer Abdelhak Nouri, Davinson Sánchez en driemaal Traoré was de thuisploeg dichtbij de derde treffer. Vlak voor het laatste fluitsignaal schoot Kramer nog fraai binnen: 2-1.