Samenvatting FC Twente – Go Ahead Eagles (1-2)

april 2017 • Samenvattingen

Robert Maaskant heeft zijn eerste zege als trainer van Go Ahead Eagles binnen. Er werd met 2-1 gewonnen van FC Twente.

De thuisploeg was sterk en Go Ahead beperkte zich tot het tegenhouden van de Tukkers. Pas op slag van rust kwam Twente op voorsprong. Fredrik Jensen draaide zich fraai vrij en bood Enes Ünal de kans op de 1-0: hij faalde niet.

Ook na de thee waren de Tukkers sterker. Toch vocht de formatie uit Deventer zich terug. Tien minuten na de rust ontsnapte Sam Hendriks aan de aandacht van de Twente-verdediging en prikte de gelijkmaker binnen.

Dertien minuten later werd doelman Nick Marsman pijnlijk verrast door Marcel Ritzmaier. De Oostenrijker schoot de bal uit een vrije trap van zo’n 30 meter op doel, waar de keeper een voorzet had verwacht en niet in staat was om redding te brengen.

Ondanks de hoge druk van Twente bleef Go Ahead overeind. Invaller Chinedu Ede zag in de slotfase zijn treffer afgekeurd zag worden wegens buitenspel.