Samenvatting Ajax – Olympique Lyon (4-1)

mei 2017 • Samenvattingen

De Fransen begonnen sterk aan het duel en kregen na tien minuten een goede kans. Maxwel Cornet kon schieten na een loopactie van Lucas Tousart. Doelman André Onana bracht redding.

Ajax had moeite met het agressieve Lyon en was slordig. Toch namen de Amsterdammers na 25 minuten de leiding. Hakim Ziyech legde een vrije trap in het zestienmetergebied, waarna Bertrand Traoré de bal schampte: 1-0.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Traoré won het kopduel en stuurde Kasper Dolberg de diepte in. De Deen bleef oog in oog met Lyon-doelman Anthony Lyon koel.

Amin Younes had het duel vlak voor rust definitief kunnen beslissen, maar Lopes kon redding brengen op een schuiver van de Duitser. Direct na rust maakte Younes zijn misser goed.

Ziyech profiteerde van het balverlies van de Fransen en stuurde Younes de diepte in. De vleugelspeler kapte naar zijn rechterbeen en wist zijn schot net voldoende vaart mee te geven, waardoor Lopes geen redding meer kon brengen. Nicolas N’Koulou dacht de bal nog van de doellijn te redden, maar de bal was de lijn al gepasseerd.

Met nog 40 minuten te gaan was Dolberg met een vlammend schot dichtbij de vierde Amsterdamse treffer. Ajax ging op zoek naar de genadeklap, maar aan de andere kant hield Mathieu Valbuena Lyon in leven. De Fransman schoot de bal vanaf randje zestien hard binnen.

Niet veel later bracht Traoré de marge weer op drie. Ziyech vond de aanvaller, die eenvoudig binnenschoot. Lyon ging vervolgens op zoek naar de tweede treffer, waardoor er voor Ajax meer ruimte kwam.

Ziyech, Younes en invaller Donny van de Beek kregen kansen op de 5-1, maar uiteindelijk bleef het bij 4-1.