Samenvatting Ajax – Go Ahead Eagles (4-0)

mei 2017 • Samenvattingen

Het B-team van Ajax, met onder meer Heiko Westermann, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri, was vanaf het eerste fluitsignaal gevaarlijk. David Neres zorgde voor het meeste gevaar.

Ook Nouri liet zich zien: zijn inzet vloog net naast het doel. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Een afgezwaaide corner belandde bij Justin Kluivert, die van afstand raak schoot.

Vijf minuten later verdubbelde Kasper Dolberg de marge. Een fraaie actie van Neres werd afgerond door de spits. Go Ahead leek vlak voor rust voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar de treffer van Jarchinio Antonia werd afgekeurd wegens buitenspel.

Slechts drie minuten na de thee liep Ajax verder weg. De ingevallen Frenkie de Jong kopte raak op aangeven van Nick Viergever. Het betekende de eerste Eredivisie-treffer van De Jong.

Ajax kreeg na de 3-0 veel mogelijkheden om verder weg te lopen, maar de Amsterdammers hadden het vizier niet op scherp. Daarnaast bleek Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed een sta in de weg.

Twintig minuten voor tijd bepaalde Mateo Cassierra de eindstand op 4-0. In de slotfase kon Marcel Ritzmaier nog vertrekken vanwege een harde overtreding op Joël Veltman.

Door de nederlaag is Go Ahead Eagles definitief gedegradeerd naar de Jupiler League. Ajax mag nog altijd dromen van de landstitel, aangezien concurrent Feyenoord onderuit ging tegen Excelsior.