Samenvatting Feyenoord – Heracles Almelo (3-1)

mei 2017 • Samenvattingen

De Rotterdammers begonnen uitstekend aan het kampioensduel. Na een misser van Mike te Wierik kon Kuyt de score openen. De aanvoerder scoorde daarmee zijn honderdste Eredivisie-doelpunt namens Feyenoord.

De middenvelder scoorde in de twaalfde minuut de 2-0. Kuyt kopte binnen uit een voorzet van Eljero Elia. Zijn goal werd gevierd met de geschorste Tonny Vilhena, die de wedstrijd vanaf de zijlijn bekeek.

Na de geweldige start van de thuisploeg voetbalde de ploeg vrijuit. Steven Berghuis was dichtbij, terwijl Kuyt net iets te kort kwam om zijn hattrick te completeren. Vlak voor rust schoot Kuyt nog voorlangs.

Na de rust volgde er een domper voor Feyenoord. Terence Kongolo kon niet verder en werd vervangen door Miquel Nelom. In de 84e minuut ging Kuyt op voor zijn hattrick. De bal ging op de stip na een overtreding op Nicolai Jørgensen en de aanvoerder bleef kalm: 3-0.

Peter van Ooijen deed namens Heracles nog wat terug, maar dat mocht de Rotterdamse pret niet drukken. Feyenoord veroverde door de 3-1 zege de eerste landstitel in achttien jaar.