Haller verruilt Utrecht voor Duits avontuur

Door Amber
15-05-2017 om 20:42
Mailen

Sébastien Haller is vanaf volgend seizoen te bewonderen in de Duitse Bundesliga. De spits van FC Utrecht tekent een contract voor vier seizoenen bij Eintracht Frankfurt.

Dat meldt de club uit de Domstad op de clubwebsite. Volgens Utrecht waren beide clubs al langer met elkaar in gesprek, maar kwamen de onderhandelingen de laatste dagen in een stroomversnelling.

Over de hoogte van de transfersom doen de clubs geen mededeling. “Wij hebben Haller op jonge leeftijd naar Nederland kunnen halen. In de Domstad heeft hij zich ontwikkeld tot een all-rounder die in het veld van ongekende strategische meerwaarde is: een geweldig aanspeelpunt, harde werker en op en top professional”, zegt Erik ten Hag.

Haller kwam drie seizoenen geleden op huurbasis over van Auxerre. Bij Utrecht werd hij drie seizoenen op rij clubtopscorer, in totaal scoorde hij 41 doelpunten in de competitie.

“Ik ken de Bundesliga goed, als Sébastien zijn ontwikkeling doortrekt, dan ligt er een mooie toekomst voor hem in het verschiet. Ik wens hem daarbij veel succes en plezier toe”, besluit Ten Hag.

Meer over: , , , ,