Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Dolberg talent van het jaar

Door Max
16-05-2017 om 13:17
Mailen

Kasper Dolberg is uitgeroepen tot talent van het jaar in de Eredivisie. Bij zijn club Ajax had hij die prijs ook al gewonnen.

De 19-jarige Deense aanvaller krijgt de Johan Cruijff Prijs voor het grootste talent en mag via de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court laten aanleggen op een plek naar zijn keuze.

De jury bestond dit jaar naast juryvoorzitter Jordi Cruijff uit Ajax-trainer Peter Bosz, Philip Cocu, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Willem van Hanegem, Youri Mulder en Willy Dullens.

“Ineens was Kasper Dolberg er”, aldus juryvoorzitter Jordi Cruijff. “Alles viel ook meteen op zijn plek. Hij is in alle opzichten de terechte winnaar van de naar mijn vader vernoemde prijs voor het Talent van het Jaar.”

“Dolberg is technisch goed, zowel individueel als voor het team, tactisch slim en hij wordt alleen maar beter”, gaat Cruijff verder tegen de NOS. “Daarnaast geeft hij nu al het goede voorbeeld. Als je zo jong bent en het gaat goed met je, dan gaan veel talenten zweven. Dolberg heeft daar geen last van gehad.”

Meer over: ,