Logo Voetbalblog
Kuyt stopt met voetbal na Feyenoord-titel
© Pro Shots

Afgelopen zondag bezorgde hij Feyenoord de titel met een hattrick tegen Heracles Almelo. “Ik zal de komende dagen nog wel meetrainen met de selectie, maar daarna stop ik definitief met voetballen”, vertelt Kuyt op de website van zijn management.

“Het is een ontzettend moeilijk besluit voor mij om nu te stoppen, maar dit is het juiste moment. Ik heb mijn hele carrière beslissingen gemaakt op gevoel, dus ook deze”, aldus de Feyenoord-captain.

De 36-jarige Kuyt blijft wel in een andere rol verbonden aan de Rotterdamse club. Daarvoor gaat hij zich de komende periode voorbereiden door het volgen van (sport-)management gerichte opleidingen, zo laat Feyenoord weten. Daarnaast zal technisch directeur Martin van Geel de rol van mentor op zich nemen om Kuyt voor te bereiden op een dergelijke positie.

“We zijn Dirk echt ongelooflijk dankbaar voor wat hij voor Feyenoord heeft betekend de afgelopen twee jaar”, zegt Van Geel. “Met zijn instelling, professionaliteit en passie heeft hij enorm veel toegevoegd. In de kleedkamer, op het veld én daarbuiten.”

“We zijn dan ook enorm blij dat we iemand met zijn ervaring en instelling voor de club kunnen behouden. Ik ga Dirk opleiden en kan me zomaar voorstellen dat hij mij op termijn opvolgt”, besluit de directeur.

Kuyt speelde in totaal vijf seizoenen voor Feyenoord en scoorde daarin 201 competitiegoals. Verder kwam hij uit voor FC Utrecht, Liverpool en Fenerbahçe.

Vers

Populair