Samenvatting sc Heerenveen – FC Utrecht (1-3)

mei 2017 • Samenvattingen

Utrecht begon sterk en kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Sofyan Amrabat schoot de bal prachtig binnen en tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt voor de A-ploeg van Utrecht.

Vijf minuten later konden de fans van de gasten opnieuw juichen. Yassin Ayoub stond helemaal vrij en kopte een hoekschop van Zakaria Labyad tegen de touwen.

Pas na een uur spelen deed Heerenveen wat terug. Sam Larsson speelde een vrije trap terug op Martin Ødegaard. De huurling schoot de bal vervolgens via het been van Wout Brama binnen: 1-2.

Larsson was dichtbij de gelijkmaker met een schot op de paal, terwijl de rebound niet besteed was aan Stefano Marzo.

Met nog twintig minuten te gaan deelde Sébastien Haller de genadeklap uit. Richairo Zivkovic zette voor en de bal kwam achter Haller, maar tikte hem met zijn hak in het doel.