Samenvatting Ajax – Manchester United (0-2)

mei 2017 • Samenvattingen

Ajax is er in de Europa League-finale niet in geslaagd om Manchester United te verslaan. De Amsterdammers verloren met 0-2.

De ploeg van trainer Peter Bosz begon onrustig aan het duel. Al in de eerste minuut botsten André Onana en Joël Veltman door miscommunicatie hard op elkaar. United had het betere spel en werd gevaarlijk via Juan Mata.

Na dertien minuten kreeg Ajax een kans. Amin Younes dribbelde zich vrij en vond Bertrand Traoré. Het schot van de aanvaller werd gepakt door doelman Sergio Romero.

In de achttiende minuut kwam United op voorsprong. Jaïro Riedewald leverde een ingooi in, waarna de bal via Mata en Marouane Fellaini bij Paul Pogba kwam. De middenvelder haalde uit en via het been van Davinson Sánchez belandde de bal achter Onana.

Vervolgens trok United zich terug, al kreeg Antonio Valencia na een klein half uur spelen wel een goede kans. Pas in de slotfase van de eerste helft liet Ajax wat zien. Traoré was de gevaarlijkste man, maar hij kwam meerdere keren niet tot een schot.

Na de thee werd het al snel 0-2. Een corner van Mata werd verlengd door Chris Smallig, waarna Henrik Mkhitaryan van dichtbij met een halve omhaal scoorde. Fellaini kreeg daarna een goede mogelijkheid op de derde goal, maar Onana ving zijn kopbal.

Ook met invallers David Neres, Donny van de Beek en Frenkie de Jong maakte Ajax geen aanspraak op een goal. Sánchez hield United-invaller Jesse Lingard nog van een enorme kans af.

Neres kreeg in de slotseconden nog een enorme kans, maar raakte de bal niet goed: 0-2.