Logo Voetbalblog
Update: Klaassen tekent vijfjarig contract in Liverpool
© Pro Shots

De aanvoerder van Ajax tekent voor vijf jaar bij de club van Ronald Koeman. Met de overstap is een transfersom van 28,5 miljoen euro gemoeid.

Klaassen debuteerde in 2011 in de hoofdmacht van Ajax en pakte drie landstitels met de club uit Amsterdam. De middenvelder had nog een contract tot medio 2019.

 

Update 23.00 uur:

Davy Klaassen vertrekt definitief naar Everton. Ajax en The Toffees hebben donderdagavond de transfer officieel gemaakt.

De club van trainer Ronald Koeman maakt 27 miljoen euro over naar de Amsterdammers. “Natuurlijk hadden wij onze aanvoerder liever nog een jaar hier gehouden, maar Davy is inmiddels 24 jaar”, zegt directeur spelersbeleid Marc Overmars op de clubwebsite.”

“Hij maakt al zes seizoenen deel uit van de A-selectie, nadat hij hier de gehele jeugdopleiding doorlopen heeft. Eigenlijk is hij daarmee een voorbeeld voor spelers die vanuit onze jeugd in het eerste elftal komen.”

“Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Wij bedanken hem voor de mooie jaren bij Ajax en wensen hem veel succes bij Everton”, besluit Overmars.

Vers

Populair