Logo Voetbalblog
Ajax in Nice in evenwicht
© Pro Shots

juli 2017 • Samenvattingen

Ajax in Nice in evenwicht

Dit was de eerste officiële wedstrijd voor Ajax na de situatie met Abdelhak Nouri. Ook voorafgaand aan dit duel werd de middenvelder nog even onder de aandacht gebracht: de spelers van de Franse ploeg droegen tijdens hun warming-up shirts met de tekst ‘Stay Strong Appie’.

In de eerste helft was Ajax grotendeels de onderliggende partij. De Amsterdammers kregen de bal van Nice, dat bekendstaat als een counterploeg. De ploeg van trainer Marcel Keizer had echter moeite met het breken van de Franse defensie.

In de laatste linie van de Amsterdammers was Davinson Sánchez een belangrijke pion. Hij hield meerdere keren zijn ploeg op de been. Halverwege de eerste helft kreeg Kasper Dolberg een grote kans. Doelman Yoan Cardinale leverde de bal zomaar in, maar de aanname van de spits was niet goed.

Daarna kopte Matthijs de Ligt weg vlak voordat Mario Balotelli gevaarlijk werd, belandde een schot van Vincent Koziello in de handen van André Onana en vuurde Lasse Schöne op de vuisten van Cardinale.

Na een half uur spelen kwam Nice op voorsprong. Ajax leed balverlies, waarna Michael Seri voorbij ging aan Nick Viergever. Balotelli stond uiteindelijk op de goede plek om de voorzet van Seri binnen te schieten.

In de tweede helft werd Ajax gevaarlijker, wat al snel de gelijkmaker opleverde. Bij een voorzet van Justin Kluivert ging Cardinale de fout in. De keeper bokste de bal maar half weg, waarna Donny van de Beek raak volleerde. De middenvelder droeg het doelpunt op aan Nouri: hij beeldde nummer 34 uit met zijn vingers.

Ajax zette overtuigend aan. Sánchez kopte over, terwijl pogingen van Hakim Ziyech over en naast gingen. Invaller Frenkie de Jong schoot naast.

Nice werd in de slotfase ook nog gevaarlijk. Eerst riepen de spelers om een strafschop, die terecht niet werd gegeven door scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande. Kort daarna schoof Alassane Pléa de bal langs Onana, maar ook naast het doel.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog