Ajax uitgeschakeld in Champions League na gelijkspel tegen Nice

augustus 2017 • Samenvattingen

In Frankrijk werd het vorige week 1-1. Na een indrukwekkend eerbetoon aan Abdelhak Nouri begon Ajax slecht aan het duel.

Al na drie minuten kwam Nice op voorsprong. André Onana bracht redding op een schot van Pierre Lees-Melou, maar in de rebound tikte Arnaud Souquet alsnog de 0-1 binnen.

De uitploeg kreeg nog enkele flinke kansen, maar die bleven onbenut. Een fraaie actie van Justin Kluivert deed de wedstrijd kantelen. De aanvaller speelde drie man uit en daaruit volgde de gelijkmaker.

Een fraaie pass van Hakim Ziyech werd mooi meegenomen door Donny van de Beek die de bal in de verre hoek schoot. Nice was het vervolgens helemaal kwijt. Nick Viergever kreeg twee mogelijkheden, maar wist het net niet te vinden.

Zo’n tien minuten na de rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Ziyech zette voor en Viergever kopte terug richting Davinson Sánchez. De verdediger liep de bal bij de tweede paal binnen.

Nice zocht vervolgens de aanval, waardoor Ajax meer ruimte kreeg. Lees-Melou kreeg een grote kans, maar miste de bal volledig. In de 79e minuut was het echter alsnog raak.

Jean Michael Seri werd diep gestuurd en vond Vincent Marcel. De invaller tikte vervolgens binnen: 2-2. Ajax ging alles op alles spelen, maar de winnende treffer viel niet meer. Door het resultaat zit het avontuur in de Champions League er al na twee wedstrijden op voor de Amsterdammers.