Logo Voetbalblog
Feyenoord aan de haal met Johan Cruijff Schaal na penalty’s
© Pro Shots

augustus 2017 • Samenvattingen

Feyenoord kan na het winnen van de Eredivisie ook de Johan Cruijff Schaal aan de collectie toevoegen. Het duel in De Kuip eindigde in 1-1, waardoor het duel op penalty’s beslist werd: 4-2.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na zeven minuten schoot Jens Toornstra raak na een mooie aanval. Tonny Vilhena vond Jean-Paul Boëtius, die Toornstra bediende. De middenvelder knalde binnen.

Vitesse kwam niet echt aan aanvallen toe. Pas vlak voor de rust werden de Arnhemmers gevaarlijk. Na een goede actie van Thulani Serero kreeg Bryan Linssen de bal, die de onderkant van de lat trof.

Na de thee begon de bekerwinnaar goed, maar vervolgens eiste de videotechnologie de hoofdrol op. Eerst werd Tim Matavz gevloerd in de zestien, maar het spel ging door.

In de aanval die volgde schoot Nicolai Jørgensen raak. Scheidsrechter Danny Makkelie besloot na de goal echter de beelden terug te kijken en draaide zijn beslissingen terug. In plaats van de tweede treffer voor Feyenoord ging de bal aan de andere kant op de stip. Karim El Ahmadi kreeg geel voor de overtreding en Alexander Büttner benutte de strafschop.

Het duel werd spannender, maar gescoord werd er niet meer in De Kuip, waardoor er gelijk penalty’s werden genomen. Vitesse begon slecht: Brad Jones keerde de inzet van Matavz.

Jan-Arie van der Heijden schoot raak en vanaf dat punt gaven de Rotterdammers het niet meer weg. Milot Rashica miste de tweede penalty, waarna Boëtius scoorde.

De serie werd even onderbroken door een opstootje in de middencirkel, maar Jørgensen zorgde voor de beslissing: 4-2.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl