PSV begint Eredivisie-seizoen met drie punten

augustus 2017 • Samenvattingen

Ook PSV is het nieuwe seizoen goed begonnen. In eigen huis werd AZ Alkmaar met 3-2 verslagen.

AZ begon goed aan het duel, maar kreeg al na vijf minuten een flinke tegenslag. Calvin Stengs leek zich ernstig te blesseren en moest per brancard het veld verlaten.

Dabney dos Santos was zijn vervanger en hij zette AZ na zo’n kwartier voetballen op voorsprong. Tien minuten later stond het echter alweer gelijk.

Jorrit Hendrix stuurde Hirving Lozano weg. De Mexicaan liep makkelijk langs Ron Vlaar en schoot raak: 1-1. Voor rust kreeg Lozano een enorme kans op de 2-1, maar pegelde op de lat.

PSV schoot na de thee uit de startblokken. Gastón Pereiro omspeelde Jonas Svensson en schoot in de korte hoek binnen. Doelman Marco Bizot zag er niet goed uit bij de treffer.

De gasten gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar goalie Jeroen Zoet stond iedere keer in de weg. Marco van Ginkel schoot een kwartier voor tijd de derde Eindhovense treffer binnen.

De aanvoerder ging niet veel later in de fout. Alireza Jahanbakhsh ging naar de grond door toedoen van de middenvelder en de bal ging op de stip. Wout Weghorst bleef koel en bepaalde de eindstand op 3-2.