Ajax onderuit in seizoensopener

augustus 2017 • Samenvattingen

Heracles Almelo heeft een verrassende overwinning geboekt. Voor het eerst in 52,5 jaar werd er thuis gewonnen van Ajax.

De Amsterdammers domineerden vanaf het eerste fluitsignaal, maar wisten doelman Bram Castro in de eerste helft niet te passeren.

De goalie bracht redding op schoten van Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Justin Kluivert en Mitchell Dijks. Aan de andere kant werd Heracles gevaarlijk door pogingen van Brandley Kuwas en Brahim Darri.

Zo’n tien minuten na rust kwamen de gasten op voorsprong. Amin Younes kwam door op links en legde de bal terug op Ziyech. De middenvelder knalde snoeihard raak.

Al snel kwam Heracles weer op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Kuwas schoot Paul Gladon raak.

In de 82e minuut werd Ajax-doelman André Onana opnieuw geklopt. Een fraaie actie en dito schot van Kuwas belandde in het doel: 2-1.