Feyenoord wint nipt van Twente

augustus 2017 • Samenvattingen

Regerend landskampioen Feyenoord is het Eredivisie-seizoen begonnen met winst op FC Twente. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip met 2-1.

Het eerste gevaar in het duel kwam van de Tukkers. Na een combinatie verscheen Fredrik Jensen voor het doel van Justin Bijlow, maar de debutant kwam goed uit zijn doel.

Pas in de 23e minuut werd Feyenoord voor het eerst gevaarlijk. Het was echter wel gelijk raak. Jean-Paul Boëtius nam een pass prachtig aan, passeerde Hidde ter Avest en zette voor. Nicolai Jørgensen tikte de 1-0 binnen.

Zo’n tien minuten voor de thee zette Jensen de gelijkmaker op het scorebord. Uit een afgeslagen vrije trap nam de middenvelder de bal vol op zijn slof en schoot hij prachtig raak.

In het tweede bedrijf kwam Feyenoord weer op voorsprong. Een vrije trap van Jens Toornstra werd goed naar de grond gekopt door Steven Berghuis.

Na het doelpunt was er weinig te beleven. Feyenoord kreeg geen grote kansen, maar Twente stelde daar weinig tegenover.

Isaac Buckley-Ricketts had de 2-2 nog kunnen maken, maar de aanvaller schoot hoog over.