Spectaculaire Derby van het Noorden blijft onbeslist

augustus 2017 • Samenvattingen

De eerste versie van de Derby van het Noorden van dit seizoen heeft geen winnaar gekregen. FC Groningen en SC Heerenveen hielden elkaar op een 3-3 gelijkspel.

Heerenveen begon uitstekend aan het duel: binnen zes minuten kwam de ploeg van trainer Jurgen Streppel op voorsprong via Morten Thorsby.

Vervolgens hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De Friezen verdubbelden vlak voor rust de marge. Reza Ghoochannejhad tikte van dichtbij binnen: 2-0.

Wat volgde was een spectaculaire tweede helft. Na 53 minuten zorgde Lars Veldwijk voor de aansluitingstreffer.

De gasten hielden lang stand, maar zo’n tien minuten voor tijd ging de bal op de stip. Mimoun Mahi tekende voor de 2-2.

Toch kwam Heerenveen weer langszij. Morten Thorsby tekende voor zijn tweede treffer van de middag. Twee minuten later viel de gelijkmaker van Groningen alsnog.

Opnieuw kreeg de thuisploeg een penalty. Mahi verzilverde het buitenkansje en bepaalde de eindstand daarmee op 3-3.