Ajax pijnlijk onderuit tegen Rosenborg

augustus 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor de Europa League met 1-0 verloren van Rosenborg BK.

Rosenborg bleef in de openingsfase van het duel redelijk eenvoudig overeind. Na een kwartier spelen kwam Ajax zelfs goed weg.

Via een aanval over rechts kwam de bal terecht bij Milan Jevtovic, die het hoofd van Nicklas Bendtner vond. Joël Veltman redde de bal van de lijn.

Drie minuten later lepelde Birger Meling maar net over het doel van André Onana. Het duurde lang voordat Ajax met een antwoord kwam.

Amin Younes had pech dat een mooie aanname en fraaie actie geen doelpunt opleverde. Een minuut later schoot de Duitser van afstand, waarop Rosenborg-doelman André Hansen maar net redding op kon brengen.

Na de thee was Matthijs de Ligt dichtbij de openingstreffer, maar de verdediger kopte via de grond over. Ajax had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen.

Er werd een te laag tempo aangehouden. In de 77e minuut ging het mis voor Ajax. Invaller Samuel profiteerde van een slippertje van Veltman en schoot de bal achter Onana: 0-1.