Vitesse ook te sterk voor Roda JC

augustus 2017 • Samenvattingen

De eerste kans was voor thuisploeg Roda, maar Mohamed El Makrini schoot over het doel. Even later leek Guram Kashia Vitesse op voorsprong te zetten, maar doelman Hidde Jurjus kwam in actie.

Vlak voor rust kwamen de Arnhemmers op voorsprong. Frederic Ananou ging in de fout met een terugspeelbal, waardoor Tim Matavz ertussen kon komen. De spits krulde de bal in de verre hoek: 0-1.

Na iets meer dan een uur kreeg de thuisploeg een penalty. Milot Rashica haalde Mikhail Rosheuvel onderuit, waarna de bal op de stip ging. Simon Gustafson schoot de bal via de paal en doelman Remko Pasveer binnen.

Binnen vijf minuten ging Vitesse weer aan de leiding. Thomas Bruns schoot een vrije trap achter Jurjus. Tien minuten voor tijd bepaalde Kashia de eindstand op 1-3.