Robben over Eredivisie-terugkeer: “Kunstgras is iets wat me tegenhoudt”

Door Amber
19-08-2017 om 18:52
Mailen

Arjen Robben heeft samen met Wesley Sneijder, Ruud Gullit en Mark van Bommel het initiatief genomen om het kunstgras te verbieden uit de Eredivisie.

“Ik ben heel blij dat we in Duitsland niet de kunstgrasvelden hebben. Nederland is het enige land in Europa. Het is heel raar. Het zijn geloof ik zes ploegen die op kunstgras spelen. De ene week speel je op normaal gras, de andere week op kunstgras. Het is niet helemaal eerlijk”, aldus Robben in gesprek met de NOS.

“Ik ben een liefhebber, ik ben opgegroeid met gewoon gras. Natuurlijk wil je goede velden en kan kunstgras uitkomst bieden. Bij de amateurs snap ik het nog wel, want velden moeten onderhouden worden en dat kost veel geld. Maar in de Eredivisie begrijp ik het niet. Volgens mij moet er financieel wel iets voor te regelen kunnen zijn”, vervolgt de Nederlandse aanvaller.

De speler van Bayern München heeft nooit uitgesproken terug te willen keren naar de Nederlandse competitie. Als Robben na dit seizoen wel voor die keuze zou staan, is kunstgras ‘wel iets wat me tegenhoudt’, aldus de vleugelflitser.

Meer over: ,