?>
Update: NEC-smaakmaker voor vier jaar naar Engeland
© Pro Shots

De 19-jarige Grot ligt nog een jaar vast in Nijmegen. Leeds, dat uitkomt in de Championship, verkocht maandag spits Chris Wood. Naast Grot wil Leeds ook Rudy Gestede (Middlesbrough) aantrekken als vervanger.

Remco Oversier, technisch directeur van NEC, wilde zondag niet reageren op de belangstelling uit Engeland. Het eerdergenoemde medium meldt dat meerdere clubs concrete belangstelling hebben voor de jeugdinternational. NEC zou aanbiedingen van meerdere clubs in beraad hebben.

 

Update 24 augustus, 12.30 uur:

Jay-Roy Grot verruilt Nederland voor Engeland. De 19-jarige aanvaller vervolgt zijn carrière bij Leeds United.

Grot komt over van NEC en tekent een contract voor vier seizoen bij de club uit het Championship. De jongeling doorliep de jeugdopleiding van de Nijmegenaren en brak afgelopen seizoen definitief door.

“Deze transfer zie ik als een groot compliment aan onze jeugdopleiding en de staf”, reageert technisch directeur Remco Oversier op de clubwebsite van NEC. “Jay-Roy is een voorbeeld van weer een exponent uit eigen vijver die nu een heel mooie stap maakt, een stap waar hij bij ons had aangegeven aan toe te zijn waardoor verlenging niet mogelijk bleek.”

“Wij konden hem deze unieke stap bieden met deze transfer, die tegelijkertijd economisch gezien er goed is voor de club. We hebben een vaste transfersom, een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen in de overeenkomst”, laat Oversier weten.

Trending

Vers