Dapper Utrecht gaat strijdend ten onder tegen Zenit

augustus 2017 • Samenvattingen

FC Utrecht is uitgeschakeld in Europa. De Domstedelingen liepen het hoofdtoernooi mis: Zenit Sint-Petersburg won met 2-0.

Al na negen minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Aleksandr Kokorin tikte eenvoudig binnen na een snelle counter van Zenit. Als de aanvaller de kans had gemist, zou Zenit een strafschop hebben gekregen, aangezien scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande voordeel besloot te geven.

Na ongeveer twintig minuten spelen kwam Utrecht meer en meer in de wedstrijd. Toch deelde de ploeg van trainer Erik ten Hag slechts speldenprikjes uit.

In het tweede bedrijf ging Zenit op zoek naar de tweede treffer. Na ongeveer een uur spelen kroop Utrecht door het oog van de naald: Sebastián Driussi had de 2-0 voor het intikken, maar schoot de bal tegen keeper David Jensen.

Halverwege de tweede helft kwamen de gasten bijna op gelijke hoogte. Een schot van Zakaria Labyad kon maar net worden gekeerd door Zenit-goalie Andrei Lunev.

In de verlenging zette Zenit veel druk. Vlak voor de rust werd Jensen, die zijn ploeg lang op de been hield, geklopt. Kokorin werkte de bal met de borst in het net: 2-0.

In de tweede helft leek Utrecht op 2-1 te komen, maar de arbiter besloot een treffer van Sander van de Streek af te keuren, omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt op Lunev.

Dat bleek het laatste wapenfeit van de Domstedelingen.