Weghorst bezorgt AZ zege op Vitesse

augustus 2017 • Samenvattingen

Aan de hand van Wout Weghorst heeft AZ met 2-1 gewonnen van Vitesse. De spits tekende voor twee goals.

De gasten speelden overtuigend en begonnen goed aan het duel. Weghorst opende na drie minuten de score: hij schoot op aangeven van Marko Vejinovic de bal binnen.

Vitesse mocht opgelucht ademhalen dat het na 45 minuten nog 0-1 stond. Guus Til werd enkele keren gevaarlijk en Alireza Jahanbakhsh schoot op de paal.

Na de thee kregen Mats Seuntjens, Joris van Overeem, Jonas Svensson en Weghorst kansen. Doelman Remko Pasveer en de lat brachten meermaals redding.

In de 67e minuut kwam Vitesse op gelijke hoogte. Tim Matavz kopte na een voorzet van Bryan Linssen de gelijkmaker in het doel. Wat volgde was een levendige wedstrijd.

Met nog tien minuten te gaan veroverde AZ alsnog de drie punten. Weghorst kopte raak: 1-2.