Groningen wint tegen verhoudingen in

augustus 2017 • Samenvattingen

Utrecht was in het eerste bedrijf verreweg de betere ploeg, maar het was thuisploeg Groningen wat twee keer scoorde. Al na acht minuten kwam de thuisploeg op voorsprong.

Django Warmerdam rondde een mooie solo af met een doelpunt. Vervolgens kreeg de ploeg van trainer Erik ten Hag kans op kans, maar Groningen-doelman Sergio Padt bleek een sta-in-de-weg voor Utrecht. Dario Dumic en Willem Janssen troffen ook nog eens de paal.

Vijf minuten voor de thee verdubbelde Jesper Dorst de marge. Een goede aanval zorgde ervoor dat de middenvelder opeens alleen voor David Jensen opdook: 2-0.

In de tweede helft ging Utrecht verder met domineren. Onder meer Jean-Christophe Bahebeck en Zakaria Labyad misten kansen. Juninho Bacuna kon na een uur spelen het duel beslissen, maar trof het aluminium.

De gasten brachten in de 64e minuut de spanning terug door een doelpunt van Bahebeck. Toch kwam Utrecht niet verder, door een sterk optreden van Padt: 2-1.