PSV wint vrij gemakkelijk van Roda

augustus 2017 • Samenvattingen

PSV heeft ook de derde wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 2-0.

Al na drie minuten kreeg PSV via Hirving Lozano een grote kans, maar de aanname van de Mexicaan was niet goed. Zes minuten later was het wel raak.

Er lag veel ruimte achter de Roda-verdediging, waardoor Jürgen Locadia na een bal van Marco van Ginkel oog in oog kwam te staan met goalie Hidde Jurjus. De spits trof doel.

Lozano kreeg geen minuut later een enorme kans, maar zijn slappe schot kon worden gestopt. Na 24 minuten viel de 2-0. Een voorzet van Joshua Brenet werd door Locadia door Jurjus aangeschoten, maar in de rebound was het raak via Hirving Lozano.

PSV ging slechts met een 2-0 voorsprong rusten, omdat grote kansen niet benut werden door Brenet, Lozano en Locadia. Na de thee veranderde er niets aan het speelbeeld, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu had het vizier nog steeds niet op scherp.

Roda kreeg een kans, maar de afwerking van Simon Gustafson was onder de maat. Omdat spelers van PSV grote kansen misten, ontsnapte Roda aan een nederlaag met ruime cijfers: 2-0.