Feyenoord wint opnieuw na spannend slot in Almelo

september 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft zaterdagavond in een spannend duel gewonnen van Heracles. In Almelo werd het 2-4, na een ruststand van 0-3.

Feyenoord begon goed en sloeg na 22 minuten toe. Heracles raakte de bal kwijt op het middenveld, waarna de bal bij Steven Berghuis belandde. Die trok naar binnen en schoot de 0-1 binnen.

Dat was al nadat Nicolai Jørgensen geblesseerd het veld moest verlaten en vervangen werd door Michiel Kramer. Na een half uur spelen was het opnieuw raak. Berghuis tekende voor de tweede Rotterdamse treffer.

Slechts vier minuten later deed ook Jean-Paul Boëtius een duit in het zakje. Na de thee probeerde Heracles terug te komen, maar grote kansen bleven uit. In de 68e minuut maakte Sam Larsson zijn debuut en Feyenoord nam de controle weer over.

Toch werd het nog spannend. Ruim een kwartier voor tijd kopte Reuven Niemeijer raak en zo’n tien minuten later scoorde hij opnieuw. De bal ging op de stip nadat Kevin Diks een overtreding maakte op Kristoffer Peterson. Niemeijer zorgde voor de 2-3.

De regerend landskampioen beleefde nog benauwde momenten, maar in de blessuretijd zorgde Larsson voor de beslissing. De Zweed profiteerde van het feit dat doelman Bram Castro zijn doel had verlaten bij een Heracles-corner.