Ajax gemakkelijk langs PEC Zwolle

september 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft zaterdag voor de derde keer op rij gewonnen in de Eredivisie. Mede door twee doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar werd PEC Zwolle met 3-0 verslagen.

Al na zes minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Donny van de Beek vond David Neres met een lange bal. De Braziliaan was Bram van Polen kwijt met een mooie voetbeweging en gaf vervolgens voor op Huntelaar, die met de hak binnen tikte.

Meer doelpunten vielen er niet, al werden beide ploegen gevaarlijk. Matthijs de Ligt kopte naast en ook Kasper Dolberg schoot naast. Aan de andere kant waagden Younes Namli en Youness Mokthar kansen.

Na 65 minuten spelen versierde invaller Justin Kluivert een penalty. Ziyech ging achter de bal staan, maar doelman Diederik Boer stopte zijn inzet. Enkele minuten later tikte de Marokkaan toch binnen: 2-0.

Vlak voor tijd bepaalde Huntelaar de eindstand op 3-0 na een fraaie aanval van de ploeg van trainer Marcel Keizer.