Heerenveen verslaat PSV na bliksemstart

september 2017 • Samenvattingen

SC Heerenveen heeft zondagmiddag gewonnen van PSV. In eigen huis waren de Friezen met 2-0 te sterk.

Heerenveen begon uitstekend aan het duel en kwam al na vier minuten op voorsprong. Arber Zeneli kreeg teveel tijd en ruimte en kon uithalen. Van grote afstand schoot de vleugelaanvaller de bal achter doelman Jeroen Zoet.

Slechts twee minuten later verdubbelde Reza Ghoochannejhad de marge. Denzel Dumfries werkte zich langs Kenneth Paal en gaf de bal voor. Reza bleek te sterk voor Derrick Luckassen en tikte binnen.

Na twintig minuten spelen kreeg de ploeg van trainer Jurgen Streppel de kans op de 3-0. Zeneli speelde Luckassen uit, maar hij schoof net naast.

PSV vocht zich terug en kreeg via Jürgen Locadia en Marco van Ginkel kansen. Acht minuten voor rust volgde er echter een nieuwe domper voor de Eindhovenaren. Hirving Lozano kwam met twee benen in op Dumfries en kon gaan douchen.

Na de thee werd er op een lager tempo gespeeld. Toch speelde Heerenveen de PSV-defensie bij vlagen aan gort en kreeg het kansen via Zeneli en Morten Thorsby. Aan de andere kant was invaller Luuk de Jong dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal werd gestopt door doelman Martin Hansen.

Een kwartier voor tijd kreeg Heerenveen de kans op een derde goal. Nicolas Isimat-Mirin hield vast bij een hoekschop en scheidsrechter Kevin Blom wees naar de stip. Reza ging achter de bal staan, maar zijn inzet miste kracht en keeper Jeroen Zoet bracht redding.