Feyenoord in Champions League-duel hard onderuit

september 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft woensdagavond met ruime cijfers verloren van Manchester City. In het eerste groepsduel van de Champions League werd het maar liefst 4-0 voor de ploeg uit Manchester.

Al na twee minuten kwamen de gasten op voorsprong. Uit een hoekschop kopte John Stones richting de tweede paal, waar Tonny Vilhena de bal door zijn benen laat glippen.

Binnen tien minuten deelde City de volgende dreun uit. Na een scherpe aanval van de ploeg van trainer Pep Guardiola gaf Kyle Walker voor op Sergio Agüero. De spits schoot de bal achter doelman Brad Jones: 0-2.

Pas na die twee goals kwam Feyenoord voor het eerst met de bal op de helft van City. Steven Berghuis waagde een poging. De beste kans kwam op naam van Michiel Kramer. De spits haalde in kansrijke positie uit, maar de bal belandde in het zijnet.

Vier minuten later was het over en uit. De Rotterdammers kregen de bal niet weg na een corner en uiteindelijk schoot Gabriel Jesus raak.

Na de thee kreeg Feyenoord, mede door de invalbeurt van Jens Toornstra, wat meer grip op het duel. Toch mocht het niet baten. In de 63e minuut kopte Stones zijn tweede goal van de avond achter Jones.

Ook de invalbeurten van Dylan Vente (18) en Sam Larsson konden geen veranderingen meer brengen. Daardoor begint Feyenoord het avontuur in het miljoenenbal met een grote verliespartij.

Dinsdag 26 september gaat de regerend landskampioen op bezoek bij Napoli.