Weghorst neemt winnend AZ bij de hand
© Pro Shots

september 2017 • Samenvattingen

AZ had de absolute overhand in de beginfase. Met name Alireza Jahanbakhsh zorgde voor dreiging. De ploeg van trainer John van den Brom kreeg een aantal mogelijkheden.

Halverwege van het duel leek Wout Weghorst, die eerder al wat kansen miste, de schlemiel van de avond te worden. Binnen een minuut miste de spits twee penalty’s. Scheidsrechter Siemen Mulder liet de eerste strafschop overnemen omdat doelman Roy Kortsmit te vroeg van de doellijn af was. Ook de tweede inzet van Weghorst werd gekeerd.

Tien minuten voor rust toonde de aanvaller zijn mentale veerkracht. Uit een hoekschop van Marko Vejinovic schoot Weghorst raak.

Na de thee herpakte Sparta zich, al werden er weinig mogelijkheden gecreëerd. Na een uur spelen schoot Weghorst de 0-2 binnen. De thuisploeg kreeg de bal niet weg en daar profiteerde de spits van met een hard en laag schot.

Een treffer van Ragnar Ache werd nog afgekeurd wegens buitenspel, terwijl doelman Marco Bizot nog enkele keren fraai redding bracht.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl