Heerenveen boekt nipte zege in Rotterdam

september 2017 • Samenvattingen

SC Heerenveen heeft tegen Excelsior de derde zege op rij geboekt in de Eredivisie. Op bezoek in Rotterdam wonnen de Friezen met 1-2.

Na achttien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Heerenveen kreeg de bal niet weg en Ryan Koolwijk ramde de bal binnen.

Vervolgens kwamen de Friezen wat beter in het duel. Direct na de rust was het raak. Arber Zeneli profiteerde van een rommelige situatie in het zestienmetergebied van Excelsior en schoot de gelijkmaker achter doelman Ögmundur Kristinsson: 1-1.

Twintig minuten voor tijd maakte Marco Rojas zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De invaller tikte de 1-2 binnen en bezorgde daarmee Heerenveen de drie punten.

Excelsior probeerde nog voor een punt te gaan. Mike van Duinen werd gebracht, maar dit leverde geen resultaat op. Koolwijk was nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte op doelman Martin Hansen.