Twente haalt uit tegen Utrecht

september 2017 • Samenvattingen

FC Twente heeft zondagmiddag overtuigend gewonnen van FC Utrecht. De Tukkers waren met maar liefst 4-0 te sterk.

Al binnen negen minuten nam Twente de leiding via Tom Boere. Peet Bijen stuurde Boere de diepte in en de spits wipte de bal over doelman David Jensen heen.

Zo’n tien minuten later verdubbelde Thomas Lam de marge. De verdediger kopte een hoekschop van Michael Liendl binnen. Vervolgens nam Oussama Assaidi het doel van Jensen onder vuur, maar zijn schot was te slap.

Na ruim een half uur spelen tekende Slagveer voor de 3-0. Giovanni Troupée verdedigde zwak uit, waarna Sander van de Streek de bal niet weg kreeg omdat scheidsrechter Jochem Kamphuis de weg blokkeerde.

Via Boere belandde de bal bij Slagveer, die scoorde. Erik ten Hag, trainer van de Domstedelingen, probeerde met een dubbele wissel in de rust nog wat te repareren, maar dat lukte niet.

Veel dichterbij dan een vrije trap van Zakaria Labyad, die net naast ging, kwam Utrecht niet.

Assaidi zorgde voor het slotakkoord. De aanvaller speelde zich vrij en schoot de 4-0 in de verre hoek.