Logo Voetbalblog
ADO houdt Ajax op gelijkspel bij nare middag Kishna
© Pro Shots

september 2017 • Samenvattingen

ADO houdt Ajax op gelijkspel bij nare middag Kishna

De ploeg van trainer Marcel Keizer creëerde kans op kans in het eerste bedrijf. In de 28e minuut kwam Ajax op voorsprong. Joël Veltman kopte een vrije trap van Hakim Ziyech binnen.

Voor rust werd ADO slechts een keer gevaarlijk. Nasser El Khayati waagde een poging. Direct na de thee kreeg Danny Bakker een kans; doelman André Onana bracht fraai redding.

Frenkie de Jong trof aan de andere kant met een fraaie knal de lat, terwijl ADO Ricardo Kishna bracht. De ex-Ajacied leidde een sterke fase van de thuisploeg in. Ajax werd slordiger en werd onder druk gezet door ADO.

Erik Falkenburg schoot in de 65e minuut nog op de lat en zes minuten later tekende Bjørn Johnsen voor de gelijkmaker. Na een voorzet van Sheraldo Becker schoot Johnsen de bal hard binnen.

Direct na de gelijkmaker kreeg ADO twee goede kansen, maar de situaties werden slecht uitgespeeld. Een enorme domper voor de thuisploeg volgde. Een kwartier voor tijd viel Kishna uit.

De invaller gleed uit en leek daarbij een ernstige knieblessure op te lopen. Kishna bleef in tranen achter en werd vervangen door Melvyn Lorenzen.

Lasse Schöne schoot nog op de lat en Kasper Dolberg werd gebracht. Het slotoffensief van Ajax leverde nog drie grote kansen op, maar ADO-goalie Robert Zwinkels bracht keer op keer redding.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog