PSV bezorgt tienkoppig Feyenoord eerste nederlaag van seizoen

september 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg kwam binnen twee minuten op voorsprong. Jürgen Locadia kwam goed door op links en gaf de bal bij de tweede paal voor. Daar stond Gastón Pereiro die de bal binnenschoot: 1-0.

De ploeg van trainer Phillip Cocu ging vervolgens op zoek naar de tweede treffer. Na een kwartier spelen volgde er een domper voor PSV. Steven Berghuis speelde een bal te ver voor zich uit, waardoor Luuk de Jong kon onderscheppen. In een poging om de bal te onderscheppen gleed de aanvaller van Feyenoord hard in op de PSV’er.

De spits raakte daarbij geblesseerd aan zijn ribben en moest het veld verlaten. Sam Lammers werd zijn vervanger. De invaller was na ruim een half uur dicht bij de 2-0, maar hij tikte de bal over het doel van Feyenoord.

Kort voor de rust kwamen de Rotterdammers met een man minder te staan. Berghuis verloor de bal aan Jorrit Hendrix en trok de middenvelder van PSV vervolgens aan zijn schouder. Daarvoor kreeg de aanvaller van Feyenoord zijn tweede gele kaart.

Met een man minder kwam de regerend landskampioen een stuk beter voor de dag. De bezoekers openden de jacht op de gelijkmaker en waren daar via Eric Botteghin dicht bij.

Halverwege de tweede helft bracht doelman Jeroen Zoet geweldig redding op een poging van Jean-Paul Boëtius. Even later schoot Jens Toornstra de bal voor een leeg doel over.

Mede door die gemiste kansen trok PSV de zege uiteindelijk over de streep: 1-0.