Logo Voetbalblog
Weghorst schiet AZ langs MVV
© Pro Shots

september 2017 • Samenvattingen

Weghorst schiet AZ langs MVV

Aan de hand van Wout Weghorst bekert AZ een ronde verder. De Alkmaarders versloegen MVV Maastricht met 3-2.

Al na zeven minuten stond de 0-1 op het scorebord. Pantelis Hatzidiakos, de vervanger van de geblesseerde Ron Vlaar, schoot uit de draai raak.

Niet veel later was Joris van Overeem dicht bij de tweede treffer, maar de middenvelder kopte over. Ook de thuisploeg liet zich zien. Na een snelle counter kwam de bal bij Dean Koolhof, maar hij schoot voorlangs.

Na ruim een half uur kwam MVV op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte Samy Mmaee binnen. Nog voor de thee kwam AZ weer op voorsprong. Wout Weghorst gleed een voorzet van Alireza Jahanbakhsh in het dak van de goal.

Na de pauze probeerde AZ het duel te beslissen, maar dat lukte niet. Guus Til kwam net te laat bij een voorzet van Jahanbakhsh. Mmaee kopte vervolgens over uit een hoekschop, maar enkele minuten later was het wel raak.

De huurling van Standard Luik werkte de 2-2 binnen met een acrobatische actie. AZ bekert alsnog een ronde verder door een goal van Weghorst. De spits kopte de winnende treffer binnen uit een voorzet van Jahanbakhsh.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog